Over ons

Maak kennis met Paul en Aljo

Even voorstellen

Portfolio

Aljo Rolf

Ik help mensen weer op weg die al een rijbewijs hebben en graag weer de vrijheid willen ervaren om te gaan en overal te kunnen staan.

Mijn aanpak is gebaseerd op psychosociale hypnotherapie, NLP coaching en mijn jarenlange ervaring in de rijinstructie. Deze combinatie stelt mij in staat om samen met jou, gericht op zoek te gaan naar de kern van je probleem. Ik werk met rijangst, fobieën en verkeerstrauma’s met letselschade, zowel in de auto als in praktijkruimte.

Wat ik vaak terugkrijg van cliënten is, dat ik rustig ben, een veilige sfeer creëer en op een speelse manier de diepte in kan gaan.

Dertig jaar geleden ben ik begonnen als motor- en auto-rijinstructrice. ik werkte vooral met leerlingen die wat extra aandacht en  geduld nodig hadden en kwam daardoor ook steeds vaker in aanraking met mensen met rijangst. In een ziekteperiode heb ik , door medicijngebruik, zelf ervaren welke invloed angst heeft op hoe je denkt, handelt en de wereld om je heen ervaart. Ik raakte  geïnteresseerd in de werking van (rij)angst en ben verschillende cursussen en opleidingen aan volgen.

Bij Sjaak de  Coninc, NLP-trainer en hypnotherapeut, volgde ik de op verkeersangst toegespitste opleiding NLP Practitioner (Neuro  Linguïstisch Programmeren). Ik maakte kennis met een schat aan mogelijkheden. Deze opleiding bood me het gereedschap om “onder de motorkap” te kunnen werken met mensen met rijangst. Hierna volgden de NLP Master Practitioner bij  het IEP en de driejarige opleiding tot integratieve psychotherapie en hypnotherapie van academie Hypnos.

De combinatie van rijangst en hypnotherapie is ijzersterk. Daarmee kan ik waar ik goed in ben! Met begrip en ruimte voor je verhaal, werken met kennis, inzicht en humor om jou op weg te helpen met  vertrouwen naar vrijheid.

Portfolio

Paul Rolf

Na mijn opleiding tot rijinstructeur in 1979, ben ik een rijschool begonnen. Ik heb zes jaar, als praktijkbegeleider, voor het Regionale Rijscholencentrum Groningen gewerkt.

In 1996 heb ik mij weer als zelfstandige gevestigd. Het was in die tijd dat R. bij mij kwam met de vraag of het hem zou lukken om zijn rijbewijs te halen, hij was MLK en schoffelaar met WSW status. Volgens zijn vader zou het hem nooit lukken, alleen het halen van de theorie zou al een enorm probleem worden. Wij zijn de uitdaging aangegaan, R. was scherp en analytisch, zeer leergierig en totaal niet gehinderd door sociale conventies, later bleek hij PDD-NOS gediagnosticeerd. R was de start van mijn interesse in het  spectrum van de autistische stoornis en het begin van mijn genegenheid voor mensen met autisme. Ik ben door studie, veel cursussen en mijn didactische vaardigheden specialist in rijles en autisme, ik ben erkend door het kennis- en behandelcentrum “Spectrum Brabant” en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Autisme Specialisten

Daarnaast heb in de loop der jaren een ruime expertise op het gebied van rijvaardigheid en rijbewijskeuringen opgebouwd. In mijn praktijk kreeg ik vaak te maken met de rijbewijsproblemen, vaak van medische aard, van senioren.  Ik begeleid medische rijtesten en geef training en advies omtrent rijvaardigheid en rijgeschiktheid. Door goede ingangen bij het CBR heb ik, met succes, vooral ouderen begeleid met rijbewijsproblemen zoals vordering van het rijbewijs en onderzoek naar rijvaardigheid.

Portfolio

Nikki Rolf

Mijn ouders hebben mij in contact gebracht met de combinatie van begeleiding en rijinstructie. Zij zijn gespecialiseerd in het werken met mensen voor wie het halen van een rijbewijs niet altijd even makkelijk gaat.

Ik werkte in de zorg, hier begeleidde ik stagiaires. Vaak kreeg ik te horen dat mijn rustige manier van werken en aandacht werd gewaardeerd. Uit het begeleiden van cliënten die de behandeling erg spannend vonden, haalde ik het meeste plezier.

Ik heb zelf veel ervaring met faalangst, als ik op school iets niet helemaal begreep, was ik bang om dom gevonden te worden. Ik ging excuses maken in plaats van vragen om duidelijke uitleg. Op latere leeftijd bleek uit een test dat ik dyslexie, een leerstoornis die het lezen en schrijven bemoeilijkt, te hebben.

Ik besloot in 2022, na de coronajaren, om mijn instructeursbewijs te gaan halen en me te gaan specialiseren in faalangst. Om van mijn zwakte mijn kracht te maken!

In de opleiding tot rijinstructeur kwam ik mijzelf weer flink tegen tijdens de stage en examens. In plaats van mezelf te motiveren, blokkeerde ik regelmatig. Ik was bang om fouten te maken en hierop veroordeeld te worden. Terwijl ik weet dat fouten maken bij het leerproces hoort en je zonder fouten niet kan leren, maar toch!

Met de juiste begeleiding waardoor mijn vertrouwen langzaam groeide ben ik in mei 2023 afgestudeerd als rijinstructeur categorie B!

Door mijn eigen faalangst begrijp ik als geen ander hoe moeilijk en spannend het kan zijn om nieuwe dingen aan te gaan zoals het halen van je rijbewijs. En hoe belangrijk de juiste begeleiding is. Het belangrijkste is dat jij je vertrouwd voelt in de auto!

Ik zorg voor een veilige en ontspannen manier van lesgeven zodat jij in je eigen tempo je rijbewijs kan halen!

Je bent van harte welkom!