Rijden op leeftijd

Met blijvend vertrouwen op weg

Iedereen wil graag tot op hoge leeftijd vertrouwd,verantwoord en veilig blijven autorijden.

Ouderen hebben meestal zelf niet in de gaten dat het rijden langzaamaan wat minder soepel verloopt, de ogen worden slechter en het reactievermogen verminderd. Vaak wordt dit door partners of kinderen wel opgemerkt. De rijvaardigheid is niet meer wat het vroeger was.

Ik wil samen met u onderzoeken hoe het er met uw rijvaardigheid voor staat en ik kan u helpen deskundig advies en met een persoonlijk op u afgestemde opfristraining.

Opfristraining

Voor de opfristraining maken wij een afspraak om kennis te maken, een goed gesprek over uw autorij-geschiedenis te hebben en uw doel om de training te volgen, en we maken een beoordelingsrit. Na afloop bespreken we de rit en op basis van uw doelen en mijn bevindingen stellen we een trainingstraject samen.

U kunt voor uiteenlopende redenen bij ons terecht voor een opfristraining.

  • U wilt uw familie gerust stellen door deskundig advies en training,
  • U heeft al lang niet meer en/of weinig gereden en wilt weer gaan rijden,
  • U wilt na een medische aandoening uw het autorijden testen,
  • U moet zich voorbereiden op een rijtest bij het CBR
  • U wilt omscholen naar een automaat.

Samen maken we een plan van aanpak voor de trainingen, zodat u uw doel bereikt. Wilt u meer weten? Bekijk het informatiedocument of neem contact met mij op!

Medische keuring en geldigheid rijbewijs

Ik kan u van dienst zijn, wanneer u bij het verlengen van het rijbewijs vanwege een medische keuring een CBR rijtest moet doen om opnieuw een Verklaring van Geschiktheid te krijgen. Ik help u met een goede voorbereiding en begeleiding van de rijtest en lever als dat nodig is de lesauto.

Bij medische problemen is er in overleg met deskundigen nog veel mogelijk. Ik kan in samenspraak met uw specialist en neuropsycholoog adviseren en een trainingstraject samenstellen.

Vorderings-procedure en onderzoek rijvaardigheid

Om aan het verkeer deel te nemen moeten bestuurders medisch geschikt én rijvaardig zijn. Houders van een rijbewijs hebben ten tijde van het rijexamen aangetoond dat zij aan deze voorwaarden voldoen. Er kan, door een feitelijke constatering van meestal de politie, twijfel ontstaan aan de rijvaardigheid van een bestuurder. Er wordt dan een Vorderingsprocedure gestart. Op grond van de mededeling en de geconstateerde feiten zal het CBR besluiten tot een Onderzoek Rijvaardigheid.

Laat mij u verder helpen!
Paul Rolf

Neem contact met ons op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zorgen dat je weer veilig achter het stuur kunt plaatsnemen.

Ervaringsverhalen

“Ik rij al meer dan 50 jaar auto en heb nooit problemen gehad. Ik reed graag en ook regelmatig met de auto, ook op vakantie naar Italië en Frankrijk. Ik vond het heerlijk om lange stukken te rijden.

Ruim twee jaar geleden kreeg ik een Tia. Gelukkig niet heel ernstig, maar ik ben er wel van geschrokken. De eerste zes weken nadat het was gebeurd mocht ik niet autorijden van de specialist. Na deze periode voelde ik mij in de auto wat onzeker, ik was trager geworden en begon wat op te zien tegen het autorijden. Ik moest een gezondheidsverklaring en moest rijtest doen.

Via een kennis kwam ik met Paul in contact. Ik heb wat lessen gevolgd, hij heeft mij bewust gemaakt van een paar kijkfouten en gaf wat inzichten in allerlei nieuw soort wegen. Dit heeft mij weer  behoorlijk vertrouwen gegeven.

Gelukkig is die periode nu voorbij en volgens mijn vrouw rij ik weer als “een jonge god.”

“Op een dag in januari ging er iets mis met mijn auto. De ramen besloegen ineens. Het was buiten koud, het waaide heel hard en het gebeurde allemaal plotseling, daarom heb ik afgeremd en ik ben toen heel langzaam, zo’n 30 km per uur, op de rijbaan blijven rijden. Hard rijden kan niet als je bijna niets ziet! Een man van de Marechaussee, die toevallig achter mij reed, vroeg me hem te volgen. Bij het benzinestation wilde hij mijn rijbewijs zien, ik was erg geschrokken. De man gaf het rijbewijs niet terug en ik mocht niet meer rijden. Vervolgens ben ik door mijn zoon met de auto naar huis gebracht. Achteraf bleek dat de airco defect was, een kleinigheidje volgens de garage. Als ik dat van tevoren had geweten….

Een paar weken later kreeg ik van het CBR mijn rijbewijs terug met een aangetekende brief, men twijfelde of ik nog wel veilig zou kunnen rijden en ik moest een examen doen om te mogen blijven rijden, zowel theorie als praktijk! Ik heb voor het examen nog een rit met dhr. Rolf gemaakt, want ik rijd nooit in de stad. Het was een  examen  van 70 minuten, de examinator  heeft me door de hele stad gestuurd! Na twee weken kreeg ik bericht, op veel onderdelen vond men het rijden onvoldoende. Het was het rijbewijs inleveren of nog een tweede onderzoek doen voor 694 euro.

Ik heb toen nog een een aantal ritten met dhr. Rolf gemaakt, maar kwam er na een paar lessen achter dat het toch niet meer helemaal veilig was. Ik reed eigenlijk alleen nog maar in het dorp, ik kan gelukkig nog goed fietsen. Laatst heb ik de buurtbus voor ouderen geprobeerd. Het duurde even eer het busje er was, maar werd voor de deur van m´n dochter afgezet.

De 694 euro heeft het CBR weer terug geboekt!

Tarieven en informatie

De tarieven voor onze Rijangst, Rijvaardigheid en Rijles met Autisme of AD(H)D verschillen per onderdeel.

Tarieven

De kosten bedragen €50,- per uur. Dit is inclusief autohuur, begeleiding en voorbereiding op de rijtest.

Tarieven

Het tarief is €50,- per uur.

We stellen samen je niveau van rijvaardigheid vast en ontwikkelen een leerplan. Daarnaast begeleid ik het onderzoekproces bij het CBR.

  • Kennismaken, een uitgebreide intake rit, advies en wensen bespreken
  • cursus bestaat uit minimaal 3 sessie’s van 90 minuten
  • Evaluatie
  • Nascholingsboek

Rijopleiding in stappen logo

Rijangst Nederland logo

Rijangst label

Stichting Nationaal Steunpunt Letselschade logo

Erkend rij-instructeur Autisme & ADHD Logo

Keurmerk ZP Autisme logo