Rijles anders

Onze kracht is dat we uitgaan van jouw kracht!

Rijles Anders

Het halen van het rijbewijs en een veilige en zelfverzekerde chauffeur worden, is niet voor iedereen eenvoudig.

Heb je de diagnose autisme of ADHD? Paul kan je helpen met goede rijlessen.

Ben je wat faalangstig of je denkt een snelle leerling te zijn, helpt Nikki je aan je rijbewijs!

Ben je vastgelopen in je rijopleiding vanwege achterliggend problematiek, dan ben je welkom bij Aljo.

Rijles Anders, onze kracht is dat we uitgaan van jouw kracht!

Let op: We hebben geen centraal telefoonnummer
Gebruik de persoonlijke nummers om contact op te nemen!

Rijles Anders bij Paul

Heb je autisme, een aandachtsstoornis, of een combinatie, dan kan het extra lastig zijn iets nieuws te leren. In het verkeer komen er veel impulsen op je af en moet je overzicht houden. Dit kost veel energie en kan tijdens de rijles voor spanning zorgen. Ik leer je op een ontspannen en auti-vriendelijke manier autorijden.

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek bij jou thuis (of ergens anders), meestal is het fijn als er iemand uit jouw netwerk (ouders, begeleider e.d.) bij is. Lees meer over ASS / AD(H)D en het CBR praktijkexamen via de volgende linkjes; rijbewijs halen met Autisme of rijbewijs halen met AD(H)D .

Je bent van harte welkom. O ja, ook zonder diagnose!

Paul Rolf, 06-53739757

Rijles Anders bij Nikki

Vind je het spannend, of moeilijk om te beginnen met rijles? Ik denk dat ik je goed op weg kan helpen, misschien heb je ook liever les van een vrouw.

Ook als je  gevoel zegt, dat je best wel aanleg hebt, gaan we er samen voor om het autorijden snel en goed te leren. CBR examinatoren zien snel wanneer een kandidaat goed is opgeleid, bovendien heb je minder last van zenuwen als je je praktijkexamen doet.

Ik neem je uitdaging aan!

bel 06-53739757

Anders? Coaching of therapie bij Aljo

Vaak weet je het zelf wel of het aan je vaardigheden ligt of dat er iets anders speelt tijdens de rijlessen. Bij achterliggende problemen kan coaching of therapie je wellicht verder helpen. Vaardigheden gaat om het aanleren van de feitelijke handelingen, coaching denkt in mogelijkheden en helpt je om tot betere prestatie te komen en therapie is nuttig als de oorzaak van de problematiek in het verleden gezocht moet worden.

De unieke combinatie van instructievaardigheden, coaching en therapie maakt dat er veel mogelijk is.

Ik doe alleen korte trajecten om je met coaching en therapie weer op weg te helpen, zodat je daarna weer verder kan bij je eigen rijinstructeur.

Je bent van harte welkom,

Aljo Rolf, 06-42509670

 

 

Wij geven niet gauw op,

maar als het echt niet haalbaar is, zullen we dat ook eerlijk met je bespreken om het proces hoe dan ook succesvol af te ronden.

bel 06-53739757

Ervaringsverhalen

“Ik wilde al heel lang graag mijn rijbewijs halen, maar door mijn autisme begrijpen veel mensen mij niet zo goed. Mijn grootste angst was om rijles van iemand te hebben die mij niet snapt, dus ben ik speciaal gaan zoeken naar een rijschool die wat extra’s te bieden had. Toen kwam ik bij Paul en zijn partner uit. Ik nam een paar proeflessen bij Paul en dat beviel me goed, hij was serieus, gaf duidelijke uitleg en ik kon eens proeven wat rijles nou was.

Na die eerste indruk wist ik het: van hem wilde ik rijles, hij leek mij wel een vrijdenkend rustig type en gelukkig was hij al op leeftijd, dus veel ervaring. Ik moest er niet aan denken om van zo’n jong broekie rijles te krijgen.

Een jaar later pas ben ik echt rijles bij Paul gaan nemen, want omdat ik werkloos was, zoals veel mensen met autisme, moest ik eerst flink doorsparen. En ik zag rijles ook als iets engs, je had geen zekerheid hoe lang je nodig had voordat je klaar bent voor het examen. Gelukkig gaf Paul les via de RIS-Methode en gingen we stapsgewijs rijtechnieken af, zodat ik beetje een idee kreeg hoever ik was; als autist hou ik nu eenmaal van duidelijkheid.

De eerste twintig lessen waren echt een zware tijd voor mij, veel drukte en chaos, in de stad rijden en tegelijk proberen nieuwe dingen te leren. Maar Paul luistert heel goed en hij gaf mij les op een manier zodat ik het allemaal kon overzien. Na elke uitleg zag ik mezelf vooruitgaan, en de volgende twintig lessen waren fantastisch. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen, reed lekker ontspannen en begon zelfs te lachen om Pauls humor, waarmee hij me steeds opvrolijkte.

Ik was echt bang om examen te doen, maar dankzij hem raakte ik er ook zelf van overtuigd dat ik er klaar voor was. En het mooiste was nog dat ik totaal geen spanning of zenuwen tijdens het examen bleek te hebben. Ik ben in één keer geslaagd!”

“Mijn theorie-examen had ik in één keer gehaald. Met mijn praktijkexamen ging het helaas minder vlot. Ik had al drie keer afgereden toen ik bij Aljo terechtkwam. Eerlijk gezegd had ik de moed al een beetje opgegeven. Ik had al bij twee verschillende autorijscholen les gehad, maar op een gegeven moment liep ik gewoon vast.

Ik had al zóveel lessen gehad en had eigenlijk geen idee meer wat ik nog “anders” of “beter” zou kunnen doen. Ik had het gevoel dat vaak niet begrepen werd wat ik bedoelde en andersom begreep ik hun uitleg vaak ook niet. Hierdoor durfde ik steeds minder te vragen en werd ik steeds onzekerder. Ik begon echt op te zien tegen de lessen en na afloop van een les was ik vaak uitgeput.

Na wat zoeken op internet kwam ik de website van Aljo en Paul tegen. Wat me direct opviel was dat hun site anders was dan die van andere rijscholen. Ik belde voor een proefles en mijn gevoel bleek te kloppen. Aljo luistert en observeert heel goed. Daarnaast is ze rustig en begripvol, maar niet op een softe manier. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak en durfde ik ook meer van mezelf te laten zien.

Doordat ik meer over mezelf durfde te vertellen en me niet schaamde te vertellen wat ik voelde, kwam Aljo er ook achter waar ik op vastliep. Ik was eerst wat sceptisch wat betreft de NLP oefeningen, maar ze bleken veel concreter dan ik had verwacht. En bovenal waren ze heel effectief. Inmiddels heb ik mijn rijbewijs gehaald. Ik ben erg trots dat ik heb volgehouden en het me toch is gelukt.”

“Maar liefst anderhalf jaar heb ik bij deze rijschool gezeten met als voornaamste doel om goed en veilig te leren autorijden. Voor zover ik dat zelf kan beoordelen is dat redelijk gelukt. Voorlopig zal ik weliswaar nog geen auto kopen (misschien zelfs wel nooit) maar een rijbewijs hebben is toch wel handig en bovendien erg leuk. Aljo en Paul hebben mij allebei een tijdje les gegeven en ik heb van beide een hoop geleerd. Het zijn buitengewoon vrolijke en geïnteresseerde lui dus het was altijd gezellig in de auto wat de kwaliteit van de lessen alleen maar ten goede komt. Persoonlijk kan ik hun humor erg waarderen. Hoewel ik ongetwijfeld nog fouten blijf maken zal ik me de enorme hoeveelheid adviezen dat ik hier heb gekregen nog geregeld herinneren en daar nog steeds alleen maar beter van worden.

Algemeen advies dat ik iedere leerling zelf zou willen geven (ongeacht de rijschool) is om vóór je lessen goed uit te slapen of koffie te drinken en achteraf goed na te denken over wat je hebt geleerd. De productiviteit van een les heeft veel te maken met je instelling. Als je de boel betaalbaar wil houden kun je daar dus iets aan doen. Een gebrek aan zelfvertrouwen, daar ligt het bij mij meestal niet aan maar met mijn slaperige en eigenwijze kop heb ik het vooral mezelf niet makkelijker gemaakt. Gelukkig prikken Aljo en Paul daar feilloos doorheen.

Dank jullie wel!

Adieu,

Renze

Tarieven & voorwaarden

De tarieven (per 01-01-2024) voor onze Rijangst, Rijvaardigheid en Rijles met Autisme of AD(H)D verschillen per onderdeel.

Kennismaking

De intake is om kennis te maken en uitleg te geven over wat je gaat leren. We bespreken de medische geschiktheidsprocedure bij het CBR en we maken een proefrit. De intake duurt 80 minuten en je begeleiders zijn welkom. De intake doen we bij je thuis.

De kosten bedragen €80,-.

Beginnen met rijles

 • Intake, de intake is om kennis te maken en uitleg te geven over wat je gaat leren. We bespreken de medische geschiktheidsprocedure bij het CBR en we maken een proefrit. De intake duurt 80 minuten en je begeleiders zijn welkom. De intake doen we bij je thuis.
 • 10 lessen van 80 minuten. De laatste les gaan we samen evalueren, je neemt de beslissing of  je doorgaat en we maken het plan voor het vervolgtraject. p/u
 • het vervolgtraject is met losse lessen, kosten; € 71 per 80 minuten ( 53.25 p/u)
 • binnen Groningen en Haren  begint en eindigt je les van het haaladres. Je lest effectief 80 minuten, je hoeft geen voorgaande leerling weg te brengen.
 • De losse lesprijs is; € 71 per 80 minuten (€ 53.25 p/u). Binnen Groningen en Haren  begint en eindigt je les van het haaladres. Je lest effectief 80 minuten, je hoeft geen voorgaande leerling weg te brengen.
 • Coaching en therapie € 80 p/u
 • CBR examen, autohuur en begeleiding; € 250
 • CBR faalangstexamen, autohuur en begeleiding; € 300
 • Theoriecursus en boek; € 50, theorie-begeleiding in overleg
 • Je moet tenminste 16,5 jaar oud zijn.
 • Afspraken die niet kunnen worden nagekomen dienen uiterlijk 2 werkdagen (48 uur) voor het afgesproken tijdstip afgezegd te worden. Bij niet of niet tijdig afzeggen brengen wij €40 p/u in rekening.
 • Wij behouden ons het recht voor geplande CBR examens te annuleren.
 • Alle prijzen inclusief btw.